Carnaval in Canoa

Carnaval in Canoa

Ruta del Spondylus

Dit weekend zijn we naar Canoa geweest; een rustig vissersdorpje op zo’n twee uur ten noorden van Manta. Canoa maakt deel uit van de bekende Ruta del Spondylus. Deze route neemt je mee langs de mooiste stranden van de Ecuadoraanse kust. Meer over deze route in mijn post Ayampe. Wij reisden tijdens het carnavalsweekend en carnaval is hier juist een heel drukke periode waarin je de stranden maar beter kunt mijden – zie: Oostende op een mooie zomerdag – maar Canoa viel heel goed mee!

Het harteneiland

Op een twintigtal minuutjes van Canoa, in San Vicente, bevindt zich La Isla del Corazón. Het eiland van het hart, letterlijk. Het eiland heeft effectief de vorm van een hart en bestaat vooral uit mangrovewouden. En mangrovewouden, dat betekent… kreeft! Helaas was het niet het juiste seizoen om kreeft te eten. Wel om foto’s te nemen van de talrijke vogels die op het eiland leven! Nuja … zeker als je een betere camera hebt dan mij. Of graag foto’s maakt. Ik vrees dat ik de ervaring zelf altijd belangrijker gevonden heb dan de foto’s… old school, I know.

Surf

Gelukkig was er ook even tijd om te surfen. Canoa heeft mooie en rustige stranden met ideale golven om te leren surfen. Je moet ook niet super ver peddelen, mooi meegenomen dus aangezien ik mijn bovenarmen nog wat moet trainen. Meer over mijn surfervaringen in nosedive en surfgirl. Anyway, tijd om te oefenen!

Bahía de Caráquez

Onderweg stopten we even in Bahía de Caráquez. Deze stad maakt ook deel uit van de Ruta del Spondylus en is vooral gekend vanwege de lange brug ‘Puente los Caras’ die deze stad verbindt met San Vicente – waar we eerder la Isla del Corazón bezochten. Een mooie locatie, maar helaas heeft deze stad een deel van haar glorie verloren tijdens de aardbevingen van 1998 en 2016. Er zijn nog steeds sporen hiervan te zien zoals de scheuren in de grond en de vele gebouwen die niet gerestaureerd zijn. Niettemin wel een plek om even te stoppen als je dan toch in de buurt bent! Ga wandelen langs de mooie malecón of neem een plons in de rustige waters van deze baai. Voor foto’s met de brug op de achtergrond en een overzicht van de stad moet je naar de mirador gaan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×