Sexy Stoelendans

Sexy stoelendans

De eerste weken zijn een zoektocht. Ik ben op zoek naar hobby’s, mijn vriend naar een auto en samen zijn we op zoek naar een appartement. Gelukkig vind ik al snel een dansstudio in de buurt. De dansstudio is opgericht door vrouwen en voor vrouwen van alle leeftijden. Hun doel is om vrouwen een plek aan te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn, zich kunnen uitdrukken en dit zonder beoordeeld te worden door andere vrouwen. Dit blijkt ook duidelijk uit de opbouw van hun lessen: we beginnen de les in een cirkel en praten over onze verwachtingen en onze ervaringen met dans. We beëindigen elke les op dezelfde manier: we zitten samen en praten nog even over wat de muziek en dans teweegbrengt in ons.

 

Ik volg nu hiphop en… chairdance. Best wel sensueel en neen, géén stoelendans zoals mijn oma zo mooi verwoordt 😄. I absolutely love it! De lessen zijn zalig! In chairdance praat de lerares over hoe onwennig we ons gewoonlijk voelen als we onszelf bekijken in de spiegel en hoe krachtig het kan zijn om dit juist wél te doen en vooral tijdens het dansen. Dat zette me aan het denken. Hoeveel mooier zou de wereld zijn, moesten we in plaats van elkaar te beoordelen, juist elkaar aanmoedigen, complimenten geven en elkaars successen vieren? 

 

PS. Ik deed mee aan de kerstshow. Check de video rechts!

Chairdance
Hiphop show

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×