Nosedive 👃

Nosedive

Oké dussss, ik heb een nieuwe hobby. 🌊

Ik ben aan het leren surfen. En ik zeg leren, want het leerproces bij surfen is zo traag! Wie mij een beetje kent, weet dat ik weinig geduld heb, vooral met mezelf. Surfen kan dan ook heel frustrerend zijn – zeker met een expert naast me! Ik ben iemand die constant wil blijven leren, of het nu over een taal gaat of een sport, er zijn veel ‘eerste keren’. Over het algemeen gaat ‘iets nieuws leren’ me redelijk goed af; ik leer snel, ik pas me aan en ik ben een doorzetter. Ik ben gewend om steeds verder te bouwen op eerder opgedane kennis of ervaring, in andere woorden: hoe vaker ik iets doe, hoe beter het gaat. Logisch, toch? Welja… met surfen is dat toch net iets anders. De ene dag gaat het zeer goed en heb ik het gevoel dat ik heel veel bijgeleerd heb, de volgende dag is het alsof ik helemaal niets geleerd heb en vanaf nul moet beginnen. Ik moet toegeven dat mijn doorzettingsvermogen soms toch wel wat op de proef gesteld wordt! Tegelijkertijd leert het surfen me ook heel veel. Om meer geduld te hebben, mezelf niet te vergelijken met een ander. Om in het nu te leven in plaats van in mijn hoofd; enkel aan de golf te denken. Om te vallen en op te staan. Letterlijk. En te blijven lachen, ook na een nosedive!👃

Update: check out mijn post surfgirl.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×