Back to my Roots, Back to the Rain – Loja

Back to my roots, back to the rain - Loja

Loja

Gezien ik nog niet zoveel te doen heb, dacht ik deze week: waarom ga ik niet snel nog even mijn vrienden en gastfamilie bezoeken in Loja? And so be it. Na een busrit van elf uur, kwam ik aan in Loja. Ik verbleef bij mijn beste vriendin en bezocht vrienden en familie. Het is altijd heel speciaal om terug te gaan. Bijna tien jaar later en het voelt nog steeds aan als mijn tweede thuis, ook al zijn er vele vrienden en kennissen intussen naar andere steden getrokken.

 

Loja is een kleine, maar prachtige stad in het Andesgebergte. De stad is gekend voor haar cultuur (veel concerten, dansoptredens, theatervoorstellingen, etc…), er zijn heel wat groene parken (niet zo vanzelfsprekend in Ecuadoraanse steden!) en de mensen zijn heel vriendelijk. Daarbij is het een relatief veilige stad in vergelijking met bv. Guayaquil of Quito. Enkel jammer van de koude en de regen… Doe vooral veel laagjes aan als je ooit naar Loja zou gaan!

Vilcabamba

Vilcabamba is een dorpje gelegen in een vallei in het Andesgebergte, op amper 45 minuten rijden van Loja. Hoewel dit nog relatief dicht bij Loja is, is het klimaat hier een stuk aangenamer. Vilcabamba is daarom niet alleen de lievelingsplek van vele Lojanen om te vertoeven tijdens het weekend, het is ook de uitvalsbasis bij uitstek voor vele (Amerikaanse) gepensioneerden. Je kan verblijven in één van de hosterías met zwembad, genieten van de ongelooflijke views tijdens een hike of yogalessen volgen in de volle natuur. Heb je zin in iets typisch Belgisch? Ga dan zeker eens langs bij ‘del Paramo’: de eigenaar is van België en produceert onder andere artesanale chocolade en speculoos.

Check zijn video hier!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×