Encebollado zonder Cebolla

Encebollado zonder cebolla

Of ik graag encebollado eet? Die vraag krijg ik hier regelmatig. Een logische vraag, gezien dit een typisch gerecht is van de kuststreek waar ik nu woon. Ik moet toegeven dat ik, hoewel ik eerder al een jaar in Ecuador woonde (in Loja, het Andesgebergte), nog maar één keer encebollado gegeten heb. In Guayaquil, in het busstation. Niet bepaald een goede plek om gerechtjes uit te proberen en daarbij zat er heel veel ajuin in (makes sense, cebolla = ajuin). En laat ik nu net niet goed tegen ajuin kunnen. Het mag dan ook niet verbazen dat ik sindsdien geen encebollado meer gegeten heb.

 

Tot mijn vriend me vertelde dat je de ajuin er perfect kunt uitlaten. Wait, what? Encebollado zonder cebolla? Even kortsluiting in mijn hoofd. Een nieuwe wereld gaat voor me open. We gingen encebollado eten in één van de beste plaatsen hier in Manta; zo eenvoudig en zo lekker. Een soep van tonijn en yuca, heerlijk! Wat een verschil met de bucht die ik in Guayaquil at. Vanaf nu, encebollado sin cebolla, por favor!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×