Pacoche

Pacoche

Landschap van de aap

El refugio de vida silvestre Pacoche is een natuurreservaat van ongeveer tien hectare in de eerder droge provincie Manabí. Het gebied ligt op een twintigtal minuten rijden van Manta. Dit pareltje herbergt een enorme variëteit aan dieren- en plantensoorten zoals slangen, spechten en … brulapen. Moeilijk te spotten, maar wel hoorbaar als je stil bent. Om deze apen te horen, neem je best één van de vele wandelroutes die je dieper in het wildreservaat brengt. Sommige routes kan je gerust alleen doen, andere doe je beter met een gids – zoals de Pasaje del Mono, ook wel ‘het landschap van de aap’ genoemd.

Howling monkeys

Tijdens onze wandeling krioelde het van de minikikkers. Deze endemische Machalilla rocket frog (Epipedobates machalilla) is één van de kleinste kikkers ter wereld die enkel in het westen van Ecuador te vinden is. Opgelet dus, voor je het weet, heb je er tientallen vertrappeld. Over vertrappelen gesproken… ik stapte bijna op een slang, gelukkig trok mijn vriend me op tijd weg! Of die giftig was… wie zal het zeggen. De brulapen hebben we gehoord, maar jammer genoeg niet gezien. Benieuwd naar hoe die eruit zien? Hieronder alvast een fotootje van iemand die meer geluk had (zie ook http://www.pacochelodge.org/). 

Brulaap (http://www.pacochelodge.org/)

1 thought on “Pacoche”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×