Speedy Smessaert

Speedy Smessaert

In België heb ik altijd wel al gelopen. Zo’n twee keer per week, soms drie. Dezelfde toer van 3 km. Om toch iet of wat fit te blijven. Als ik tijd had. En zin. Sinds ik terug in Ecuador ben, ben ik beginnen grotere afstanden lopen. Zo’n 5-6 km om te beginnen. Oef, ik was kapot: het is hier heel vochtig en elke dag (en nacht) zo’n 28°C. Vóór 17u ‘s avonds ga ik dus écht niet gaan lopen. Of wel? In tussentijd sta ik op rond 5u ‘s ochtends om 15 km te gaan lopen. Ik heb ondertussen ook twee loopmaatjes – that helps!

Goe zot! En vooral trots! 🙂

Update (11/06/2022)

Op 11 juni heb ik de halve marathon van Salinas gelopen! Tot voor kort dacht ik dat 5 km mijn limiet was, maar na maanden van voorbereiding, vastberadenheid en uiteraard heel wat support van mijn vriend en zijn familie, heb ik de 21 km uitgelopen in 2:07. Best wel een emotioneel momentje. Tijdens mijn voorbereiding kreeg ik van veel mensen te horen: “voorzichtig” en “niet overdrijven hé”. Ik ben ervan overtuigd dat dit met de beste bedoelingen is, maar wat als we in plaats van te focussen op wat mogelijks mis kan gaan, iemand juist aanmoedigen en tonen dat we in die persoon geloven? Commentaren zoals “amai, super, ga ervoor!” en “ik geloof in jou, laat me weten als ik kan helpen” doen wonderen. Ik vind het belangrijk om dit te delen om te tonen dat onze limieten niet meer zijn dan de grenzen die we onszelf opleggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×