Even terugspoelen

Even terugspoelen ...

Naar Mei 2021: Ayampe

Eindelijk was het zover. België deed haar grenzen terug open en ik kon kiezen: ofwel zocht ik me een nieuwe job – niet wetende wanneer ik vakantie zou hebben en of België weer op slot zou gaan – ofwel stapte ik het vliegtuig op richting de jongen die ik al twee jaar niet had kunnen zien (#COVID). Als je bovenstaande blogs gelezen hebt, dan weet je ondertussen wel wat mijn keuze was. Ik pakte mijn valies en vertrok naar Manta, Ecuador. Wat oorspronkelijk een reis van één maand zou zijn, is er uiteindelijk een geworden van drie.


De eerste maand huurden mijn vriend Gabriel en ik een huisje in Ayampe (zie ook mijn post over Ayampe.). Dit prachtig dorpje met eigen microklimaat is een bekend surfersoord op zo’n twee uur rijden van Manta. Hoewel de Ecuadoraanse kust over het algemeen zeer droog is, wordt dit dorpje gekenmerkt door abundante vegetatie – het lijkt wel een mini amazonewoud! Helaas wordt Ayampe vanaf eind mei een tweede Mordor (Lord of the Rings fans weten perfect waarover ik het heb). In andere woorden: grijs en fris. Tijd om een andere plek op te zoeken! 

Naar Juni 2021: Santa Marianita

Na een maand in Ayampe gewoond te hebben, besloten we om de volgende twee maand in Santa Marianita door te brengen. Dit dorpje is gelegen op ongeveer twintig minuten rijden van Manta en ligt vlak aan het strand. Dit is niet alleen de ideale plek om tot rust te komen, maar ook om op pensioen te gaan. Hoewel Ecuador in het algemeen heel geliefd is bij Amerikanen als een land om op pensioen te gaan, verkiezen de meesten toch wel de kust. Ik vermoed dat het klimaat daar voor iets tussen zit. Santa Marianita is dan ook één van die dorpjes waar je heel wat Engelstaligen kan terugvinden. Aan enkelen van hen heb ik Spaanse lessen gegeven. Interesse? Check out mijn post Spanglish! 😀

 

In Santa Marianita huurden we een Airbnb vlakbij het strand. Ik had eindelijk weer wat meer tijd om te lezen, te bewegen en … te leren surfen! Meer over mijn (eerste) surfervaring in mijn posts nosedive en surfgirl. Ik hoor velen al denken: heerlijk, zo’n lange vakantie! Toegegeven, het was inderdaad heerlijk om even een pauze in te lassen, maar het was tegelijk ook een hele uitdaging. Hoe dankbaar ik ook was voor het mooie weer, de prachtige locatie en het schitterende gezelschap, als je drie maand lang aan het strand woont zonder vrienden, bezigheden en plannen, kan het best wel lastig worden. Ik vond het moeilijk om niets om handen te hebben en me toch nuttig te voelen. 

Naar Juli 2021: Why don't you come back?

Toen het einde van mijn reis in zicht kwam, besloten we dat ik een tijdelijke job zou zoeken in België om dan terug te komen naar Ecuador, deze keer met een visum. Dit zou ons niet alleen toelaten om samen te wonen, maar het zou mijn vriend ook de tijd geven om zijn verblijf in Europa te regelen en zo samen terug te gaan. And so be it! Terug in België werkte ik een aantal maand als recruiter voor Startpeople en leerkracht Spaans aan het CVO Kisp en in november 2021 was het zover… ik zou voor de tweede keer in mijn leven in Ecuador gaan wonen! Eén ding wist ik zeker: deze keer gaan we in de stad gaan wonen en probeer ik er een leven op te bouwen! 

1 thought on “Even terugspoelen”

  1. Jean-Pierre Drubbels

    Hey Femke leuk om jouw belevenissen te kunnen volgen in het mooie Ecuador waar wij heel goede herinneringen aan bewaren. Ook mooi om te lezen hoe je je eigen weg zoekt na alles wat je hebt meegemaakt. Ga ervoor en wees fier op jezelf. Dikke knuffel van Anne en mij.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×